Θετικό κλίμα στη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάραμε τη Διεπαγγελματική Βάμβακος.

Θετικό κλίμα στη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάραμε τη Διεπαγγελματική Βάμβακος.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα με εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η διαρκής συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του κλάδου, με στόχο την ενίσχυση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της βαμβακοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του κλάδου. Ο Υπουργός επανέλαβε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να μειωθεί το υφιστάμενο πλαφόν παράδοσης του προϊόντος, προκειμένου να καταβληθεί το ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους δικαιούχους, με στόχο να στηριχθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι  δυσκολίες που έχουν προκύψει, λόγω της κλιματικής κρίσης.

Παράλληλα, θα εξεταστεί κάθε δυνατή λύση για την αντιμετώπιση μεμονωμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί.

Επίσης, ο Κώστας Τσιάρας τόνισε ότι «κλείδωσε» το νέο πρόγραµµα, που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη μείωση αποτυπώματος του άνθρακα στην βαμβακοκαλλιέργεια.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναγνώρισε τις προκλήσεις της φετινής δύσκολης χρονιάς, τόσο στην παραγωγή όσο και στις τιμές, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο βαμβακοκαλλιεργητής πρέπει να εξελιχθεί σε επιχειρηματία, διαχειριζόμενος το προϊόν του με όρους αγοράς.

 

Κοινοποίηση άρθρου με:
Προηγούμενο Άρθρο Κώστας Τσιάρας: Αναζητούμε κάθε δυνατό τρόπο για να στηρίξουμε τους παραγωγούς της χώρας –Η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες για το δυστύχημα των Τεμπών με στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας.

Προσωπική Ιστοσελίδα Κώστα Τσιάρα, Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτή Καρδίτσας

Πλοήγηση

Επικοινωνία

Λ.Κηφισίας 38,  11526 Αθήνα
Νικηταρά 62, 43100 Καρδίτσα

ΔΕ – ΠΑ: 8:00 πμ – 6:00 μμ

All rights reserved - Kostas Tsiaras © 2023